Opleidingsinstelling Geestelijke Gezondheidszorg

 

Verpleegkundig Specialist

Kunst
 


Beeldend Gesproken

Bij GGZ-VS hangt kunst uit de collectie van kunstuitleen Beeldend Gesproken. Beeldend Gesproken is de landelijke kunstuitleen gespecialiseerd in kunst van professionele kunstenaars met een psychiatrische achtergrond.

Beeldend Gesproken heeft werk van meer dan 120 kunstenaars in de collectie. De kunstuitleen verhuurt en verkoopt hun werk en helpt de kunstenaars met het verwerven van inkomsten en maatschappelijke participatie. Een mens is meer dan zijn ziekte, vanuit dit adagium focust Beeldend Gesproken op de sterke kant van mensen en wil zo bijdragen aan betere beeldvorming over de psychiatrie. De hele collectie is te zien op www.beeldendgesproken.nl.


           

Svetlana Tiourina

In ons atrium hangt een groot kleurrijk schilderij van Svetlana Tiourina, met de titel ‘De golf’.

Svetlana Tiourina (Perm, Rusland, 1964) is een uiterst goed onderlegde schilderes. Haar werk is levendig, vol dynamiek, met rijke en warme kleuren. Tiourina: ‘De vrouw en haar emotionele bestaan zijn het hoofdmotief in mijn werk. Haar kwetsbare schoonheid wordt versterkt door mystieke gaven en een diepzinnige intuïtie. In mijn schilderijen wordt een romantische stemming vaak gemengd met lichte melancholie. Mensen, goden en dieren zijn allemaal symbolen en de geheimzinnige betekenis daarvan zal door de beschouwer zelf ontdekt moeten worden.'


Nummer 1

Nummer 2

Nummer 3

Nummer 4

Nummer 5