Opleidingsinstelling Geestelijke Gezondheidszorg

 

Verpleegkundig Specialist

Nieuws
  Nieuwsoverzicht
   

Bovenetage erbij voor GGZ-VS
 

We pasten niet meer op één etage en toen de verdieping boven ons beschikbaar kwam, hebben we deze kans met beide handen aangegrepen voor uitbreiding van ons zalencentrum. Het zomerreces 2019 werd goed benut om er een nieuw fris en modern zalencentrum van te maken. De nieuwe ruimtes (3 leslokalen, een atrium met keuken en een extra kantoor) konden na de zomervakantie al in gebruik worden genomen voor de eerste groepen vios en docenten Voor een indruk van de verbouwing en nieuwe look Klik hier 

   

De eerste 10 is gevallen
 

Vrijdag 5 juli 2019 presenteerden de 4 groepen van de leergang 2017 ieder een eigen innovatieve verpleegkundige zorgmodule met een daarbij passende zorgorganisatie (zorgaanbieder). Het ontwikkelde nieuwe zorgaanbod wordt in een nagebootste aanbestedingsprocedure gepresenteerd aan een onafhankelijke aanbestedingscommissie. Hierbij is de eerste 10 gevallen voor de groep vios die een aanbesteding presenteerde voor de organisatie ‘Out’, een laagdrempelige ambulante alternatieve vorm van hulpverlening bij problematisch GHB gebruik in Friesland.

De presentaties werden gehouden in het mooie Burgers Zoo in Arnhem. Voor het verslag en enkele foto's klik hier.

   
 

Vektis zorgthermometer 2016


Op 1 januari 2006 is de Zorgverzekeringswet (Zvw) ingevoerd, als opvolger van de Ziekenfondswet.

Vanaf dat moment kennen we een basiszorgverzekering voor alle Nederlanders en is het onderscheid tussen particulier en ziekenfonds vervallen. Inmiddels bestaat de Zvw tien jaar. Een goed moment om terug te kijken.


Wat is er in tien jaar tijd veranderd voor iedereen die met de zorg te maken heeft? In die tien jaar zijn er verschillende beelden ontstaan over de Zvw. Zijn de aannames die gedaan worden juist? Vektis zet de feiten op een rij. 

Klik hier voor de zorgthermometer.

   
 

De Nederlandse Vereniging van ZiekenhuIZ


Het document geeft inzicht in de dynamische ontwikkelingen in de sector en focust vooral op de geweldige kansen die dit biedt om de zorg te moderniseren.

 

Technologische ontwikkelingen en het geleidelijke gelijktrekken van de asymetrische arts – patiënt relatie wordt niet langer als bedreiging van de gevestigde machtsposities gezien, maar als een lonkend perspectief om nieuwe verhoudingen tot norm te verheffen. Voor meer informatie klik hier

   
  Nieuwsbrief Florence Nightingale Instituut

                      

Klik hier voor de nieuwsbrief van juli 2019.