Opleidingsinstelling Geestelijke Gezondheidszorg

 

Verpleegkundig Specialist

Nieuws
  Nieuwsoverzicht
Psychiatrie van de Toekomst

Doe mee aan de challenge op VJC

Vanuit de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie, op 3-5 April 2019, te Maastricht, wordt een zogenaamde challenge georganiseerd.

Hierbij gaan young professionals, geneeskunde studenten, studenten in vakken gerelateerd aan gezondheidszorg, ICTers, designers gedurende 30 uur non-stop bezig met een onderwerp, de zogenaamde challenge, om out-of-the-box denkend hier een oplossing voor te verzinnen.

Klik hier voor meer informatie

   

Open dag GGZ-VS


Op zaterdag 13 april 2019 is er open dag bij GGZ-VS. Heb je belangstelling en ben je op zoek naar meer informatie, kom dan kennismaken met ons opleidingscentrum en de mensen. Programma van 10:30 tot 12:30 uur. Klik hier voor meer informatie en meld je aan via een bericht naar info@ggzvs.nl. 

We zien je graag op 13 april a.s.!

   

In memoriam
Op 4 juni jl. is Professor Jos Dijkhuis
(1929) overleden.

Hij was emeritus-hoogleraar klinische psychologie en psychotherapie aan de Universiteit Utrecht en wordt door menigeen beschouwd als the godfather van de psychotherapieopleiding in Nederland. Wat weinigen weten, is echter dat hij minstens zoveel heeft betekend voor de opleiding verpleegkundig specialist ggz.
Wij zijn hem veel dank verschuldigd. Klik hier.

   

''Wij kunnen van Grote waarde zijn''
 

Drs. Irma de Hoop GGZ-VS opleider en voorzitter V&VN VS over Verpleegkundig Specialisten. 
Lees hier het uitgebreide interview.

   

 

 

Stand van de zorgmarkten 2017


De NZa laat zien wat we in Nederland uitgaven aan zorg en waaraan. Ook wordt vooruitgekeken naar 2018. Wat staat ons zorgprofessionals te wachten? Klik hier voor meer informatie.

   
 

Expertisecentrum persoonlijkheidsstoornissen bij Ouderen.

Persoonlijkheidsstoornissen bij ouderen vormen nog een grotendeels onontgonnen gebied. We weten dat co-morbide persoonlijkheidsproblematiek de behandeling van psychische stoornissen in de GGz kan compliceren. Ook wijzen eerste wetenschappelijk studies uit dat ouderen met persoonlijkheidsstoornissen kunnen profiteren van psychotherapeutische behandelingen in de GGz.

Met het expertisecentrum sorteert Mondriaan Ouderen (GGz in de regio Heerlen-Maastricht) voor wat betreft hoogspecialistische interventies op het gebied van de diagnostiek, behandeling en gedragsadvisering van persoonlijkheidsstoornissen bij ouderen.

Klik hier voor de volledige informatie

 

 
 

Vektis zorgthermometer 2016


Op 1 januari 2006 is de Zorgverzekeringswet (Zvw) ingevoerd, als opvolger van de Ziekenfondswet.

Vanaf dat moment kennen we een basiszorgverzekering voor alle Nederlanders en is het onderscheid tussen particulier en ziekenfonds vervallen. Inmiddels bestaat de Zvw tien jaar. Een goed moment om terug te kijken.


Wat is er in tien jaar tijd veranderd voor iedereen die met de zorg te maken heeft? In die tien jaar zijn er verschillende beelden ontstaan over de Zvw. Zijn de aannames die gedaan worden juist? Vektis zet de feiten op een rij. 

Klik hier voor de zorgthermometer.

   
 

De Nederlandse Vereniging van ZiekenhuIZ


Het document geeft inzicht in de dynamische ontwikkelingen in de sector en focust vooral op de geweldige kansen die dit biedt om de zorg te moderniseren.

 

Technologische ontwikkelingen en het geleidelijke gelijktrekken van de asymetrische arts – patiënt relatie wordt niet langer als bedreiging van de gevestigde machtsposities gezien, maar als een lonkend perspectief om nieuwe verhoudingen tot norm te verheffen. Voor meer informatie klik hier

   
  Nieuwsbrief Florence Nightingale Instituut

                      

Klik hier voor de nieuwsbrief.