Opleidingsinstelling Geestelijke Gezondheidszorg

 

Verpleegkundig Specialist

Updates en ontwikkelingen Corona
   

10-7-2020: start zomerreces voor vios GGZ-VS

 

Lessen vanaf 1 september 2020 

Vanaf 1 september t/m december 2020 gaan wij over op deels weer les op locatie in Utrecht en deels nog steeds online. Iedere week krijgt 1 groep in de ochtend les in Utrecht en 1 in de middag. De andere groepen hebben die week hun les nog online. Een brief met uitleg en een rooster is naar onze vios gegaan. 

   

26-5-2020

 

Virtuele classroom rechtstreeks via het DOP 


De virtuele classroom is benaderbaar via ons Digitale OpleidingPortaal (DOP) dat met een SSL/HTTPS certificaat is beveiligd.

De Linuxserver waar onze classroom op draait, staat in een datacentrum in Nederland en is alleen benaderbaar door gebruikers van GGZ-VS via het DOP en het verkeer is beveiligd met een SSL certificaat. Lees hier meer.

   
 

07-05-2020

 

Zeker tot 1 september nog geen onderwijs op locatie 

Alle lessen worden in ieder geval tot 1 september online gegeven via onze virtuele classroom.

   
 

 

   

Instructie online lesgeven voor docenten

Vanaf 11 mei verzorgen wij 1x per week een korte instructie voor docenten over het gebruik van Big Blue Button. 
Meer informatie en aanmelden kan via info@ggzvs.nl

   

Instructiefilmpjes online lesgeven via Big Blue Button 

Ter ondersteuning van het digitaal lesgeven hebben wij een aantal instructiefilmpjes gemaakt: 

   

Veel gestelde vragen 

Kijk hier voor veel gestelde vragen en antwoorden m.b.t. het GGZ-VS beleid rond het Coronavirus. Mocht jouw vraag er niet bij staan, mail ons dan op info@ggzvs.nl

Bestemd voor vios:

Technische instructie voor het volgen van lessen via de virtuele classroom

Spreekuur voor vios

Voor vios is er iedere week op dinsdag van 16.00 tot 17.00 de mogelijkheid om opleidingsinhoudelijke vragen te stellen aan één van de hoofdopleiders.
Aanmelden hiervoor kan via info@ggzvs.nl

   

20-3-2020


Vanuit de controle kamer bij de GGZ-VS in Utrecht worden dagelijks de virtuele lessen opgestart en gemonitord. Zelfs eindpresentaties van een module konden zo worden gehouden. Docenten en vios reageren enthousiast. Wij kijken met een goed gevoel terug op deze 1e digitale lesweek.

   
 

16-3-2020

1e virtuele lessen zijn een feit 

Afgelopen maandag zijn de eerste online lessen van start gegaan. Ruim 100 1e jaars vios volgden hun les vanaf hun huisadres. De docent(en) en de vios waren present. We zijn trots op de medewerking van iedereen en dat dit zo snel gelukt is! 

 

   


15-3-2020

Control room digitaal lesgeven 

In het weekend van 15 en 16 maart is er hard gewerkt aan het mogelijk maken van digitaal lesgeven. Hier een blik op de 'control room'.

   
 

 

13-3-2020


Besluit lesstop in Utrecht

Op vrijdag 13 maart viel het besluit om de lessen in Utrecht stop te zetten; inmiddels zijn alle scholen in Nederland dicht tot in ieder geval 6 april. Het personeel, de vios, de opleiders en de docenten zijn per mail geïnformeerd over maatregelen en digitale lessen.  Klik hier voor het bericht.